Aubergineterrine met tomatencoulis

Groenten

Ingrediënten:
Voor 4 personen:  
2 aubergines  
1 ei  
1 el bloem  
1 teentje knoflook  
olijfolie  
tijm  
stukje laurierblad  
kummel  
peterselie  
zout  
peper  
1/2 l tomatensaus  

Recept:
Verwarm de oven voor op 200ºC.  
Snijd de aubergines in vieren, snijd de zaadlijsten eruit, zorg dat je mooi kwart-rond gevormde repen aubergine overhoud. Olie een tefal-bakblik met olijfolie in, doe de aubergine 5 à 10 minuten in de oven tot de onderkant lichtbruin is. Controleer de aubergine regelmatig en neem de plakken uit de oven als ze bruin zijn. Hak de rest van de aubergine fijn, dit wordt de farce, als dit weinig blijkt te zijn (door dunne aubergines) voeg dan fijngehakte champignons toe. Zet de uitjes met de in tweeën gesneden knoflook aan. Voeg laurierblad, kummel, tijm, zout en peper toe. Doe de farce erbij en bak dit totdat het vocht verdampt is. Bestrooien met peterselie. Sla het ei los en roer het door de afgekoelde farce (anders wordt het ei al gaar!), voeg een halve tot anderhalve lepel bloem toe, zodat je een homogene massa krijgt die niet te dun is. Bekleed een vorm met vetvrij ingeolied papier. Leg hierop afwisselend repen aubergine en farce. Verhouding aubergine-farce moet 5 op 1 zijn. De farce dient slechts om het bij elkaar te houden. De groente-terrine au bain marie in de oven in ongeveer een uur gaar laten worden, af laten koelen met een gewicht erop. Serveer een plakje met wat tomatencoulis.