Aardappelsalade

Salades

De Ottolenghi variant. Met oa doperwten en zuring...

Ingredienten:                                                                                                                                                              Voor 4-6 personen
15 kwarteleitjes
150 g diepvriesdoperwtjes
800 g jonge krieltjes
20 g basilicumblad
20 g peterselieblaadjes
60 g pijnboompitten
60 g parmezaan, fijngeraspt
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 dl. Olijfolie
½ theeleper wittewijnazijn
Een bos zuring of munt, fijngesnipperd
Zout en zwarte peper

Recept:                                                                                                                                                                         Doe de kwarteleitjes in een pan, overgiet ze met koud water en breng aan de kook. Laat ze tussen 30 seconden (halfzacht) en 2 minuten (hard) koken, afhankelijk van het gewenste resultaat. Dompel ze in koud water en pel ze.
Blancheer de doperwten 30 seconden in koken water, giet ze af en spoel ze koud.
Kook in een andere pan de krieltjes 15-20 minuten in koken water tot ze gaar zijn maar net uiteenvallen.
Doe in die tijd het basilicum met de peterselie, pijnboompitten, parmezaan en knoflook in een foodprocessor en pureer alles tot een pasta. Voeg de olie toe en schakel steeds kort de pulseer knop in tot het een vloeibare pesto is. Giet hem in een grote schaal.
Giet de aardappelen af, snijd zodra u ze kunt vastpakken doormidden (ze nemen nog warm de smaken beter op) en doe ze met azijn, zuring en doperwten in de schaal met de pesto. Vermeng alles goed en plet de aardappelen eventueel iets zodat alle smaken zich mengen. Proef en voeg naar smaak zout en royaal versgemalen peper toe.
Snijd de eitjes doormidden en schep ze door de salade. Garneer met fijngesneden peterselie.

Bron: Plenty, Yotam Ottolenghi ISBN 9059564286