Puligny-Montrachet 2018
Domaine Jacques Carillon

Puligny-Montrachet 2018

Bourgogne

Een van de beroemdste wijnboeren van de Bourgogne, dus ter wereld: Jacques Carillon in Puligny-Montrachet. Je ziet het er niet aan af: niet aan de deur of het naambordje, niet aan de kelder en zeker niet aan Jacques zelf. In 1520 verbouwde Jehan Carillon hier al druiven, in 1965 deden opa Robert en pa Louis nog aan polycultuur… Anno 2019 is Jacques’ zorg: hoe de oogst te verdelen. In 2018 vroege oogst, rijp fruit met weinig appelzuur, zuurgraad na malo (appelmelkzuurgisting) is amper gedaald. Een puligny (assemblage diverse lieu-dits) pur sang: elegant, aristocratisch, zacht, brioche, steely in finale. Nog 2-3 jaar geduld. Maar niet te lang.


Neal Martin Vinous 89 pt: The 2018 Puligny-Montrachet Village has an intense, gravelly/flinty nose that comes across more like a cooler vintage like 2017. The palate is well balanced with an intense opening, weighty in the mouth with just a touch of creaminess coming through on the finish, which is more like a Chassagne. Very fine.


William Kelley in The Wine Advocate 89 pt: Revisited from bottle, Carillon's 2018 Puligny-Montrachet Village unwinds to reveal hints of pear, wheat toast, blanched almonds and white flowers. Medium-bodied, open-knit and giving, it's elegantly textural, with a delicate, moderately concentrated core of fruit and a saline finish.


Ook per fles:
Deze wijn kan ook per fles worden besteld. Bestelt u een losse fles? Deze kan alleen in Baarn worden afgehaald of vanuit Baarn worden verstuurd. Voor verzending kunt u er een verzenddoos inclusief verzendkosten bij bestellen. Meer informatie


Status: Te bestellen

€ 49,95



Voeg toe aan
mijn bestelling
Kenmerken
Code 11218
Aantal flessen per doos 6
Ook per fles Ja
Wijntype Wit
Smaaktype Droog en krachtig
Soort Teelt Traditioneel
Sulfiet Sulfiet middel
Alcohol percentage 12,6 - 14%
Herkomst Puligny-Montrachet A.O.C.
Op dronk Eind 2021-2025
Druiven Chardonnay, stokken gemiddeld 40 jaar oud.
Vinificatie Na debourbage alcoholische en malolactische vergisting op eiken houten vaten. Rijping op 15% nieuw eiken, daarna 6 maanden op RVS
Terroir Klei en kalk, wijn is afkomstig van 7 percelen
Bewaaradvies 3-6 jaar na oogst
Culinaire combinatie Tarbot, zalm, tong
Alternatieven