Reisverslagen 2018

Alle reizen van 2018 gebundeld: bezoek Monte dei Roari; reisverslag juni: van Sancerre tot Lyon, wijnweekend Corsica, van Lyon tot Suzette, Ferme Saint Martin & La Roubine; bezoek aan Mark Angeli, reis naar Veneto, bezoek beurs Terracotta e vino.

April 2018
Bezoek Monte dei Roari, april 2018
De vooravond van Vinitaly (Verona), zaterdag 14 april wipten we nog even aan bij Monte dei Roari, in het Custoza-gebied, net ten zuiden van het Gardameer. De vorig jaar geïntroduceerde natuurwijnen van Roari zijn een ongekend succes bij zowel wijnbars als sterrenrestaurants (en alles daartussen), en we wachten (op dat moment) voor de al een poos uitverkochte Frizzante Sortie en de Chiaretto, met smart op de nieuwe jaargang 2017.
Lees verder

Reisverslag juni 2018, deel I: van Sancerre tot Lyon
Sancerre….! We durven het bijna niet te zeggen…., maar in het beroemde wijndorpje zelf (900 inwoners) daar bovenop de heuvel; zijn we al twintig jaar niet geweest, misschien was de laatste keer wel in 1996 toen we in verloren uurtje op de zaterdagmarkt bij nieuwsgierig toeval de eerste oogst van Pascal en Nicolas Reverdy proefden. We gingen wel om de paar jaar bij Reverdy langs, maar die zit in gehucht Maimbray, niet in Sancerre, en reden dan gelijk door naar Chablis of Beaune. Lees verder

Reisverslag juni 2018, deel IIA: Wijnweekend Corsica
Wijnweekend Corsica
Al jaren op de verlanglijst: wijnen van L'île de Beauté oftewel Corsica…. de wijnen intrigeren. Wanneer Marc, die eigenlijk vrijdag (29 juni) na laatste bezoek in de Beaujolais naar huis zal treinen om maandag weer op kantoor te zijn, ontdekt dat hij ook voor een relatieve fooi vanaf Lyon naar Bastia (Corsica) kan vliegen…, en maandag via Paris weer retour, begint het hart sneller te kloppen. Nu nog een programma maken, kijken of beoogde vijf producenten bereid zijn om hem op zaterdag of zondag te ontvangen. Dat zijn ze, pas de problème.
Lees verder

Reisverslag juni 2018, deel IIB: van Lyon tot Suzette
Nadat ik Marc op het vliegveld van Lyon heb afgezet rijd ik (Tjitske) naar het zuiden. Voor een weekje vakantie bij Ferme Saint Martin in Suzette. Ze hebben een kleine gîte midden in de Dentelles de Montmirail. Ik verheug me op het landschap, en de geur van de Provençaalse garrigues. Vanaf het domein heb je uitzicht op de Mont Ventoux, de wijngaarden en het pittoreske Suzette. Onderweg heb ik bezoeken in de Noordelijke Rhône en Ardèche op het programma staan.
Lees verder

Reisverslag juni 2018, deel III: Ferme Saint Martin & La Roubine
Vrijdagochtend heb ik eerst met Thomas Jullien (Ferme Saint Martin, Suzette) afgesproken. Ook zij hebben last van het natte weer en de bijkomende valse meeldauw in 2018, het grootste gevaar lijkt nu geweken. De druiventrossen sluiten zich (fermeture de la grappe) waardoor ze minder kwetsbaar zijn. Minder verlies dan bij Cabotte, de wijngaarden liggen hoger, naast de Mont Ventoux, die zijn naam eer aandoet: rondom is er altijd wind.
Lees verder

September 2018
Bezoek aan Mark Angeli
Ik heb nog een paar vakantiedagen… Met één weekje begin juli kom je de winter niet door. De Loire leek me een goede bestemming. We zijn er al een tijd niet geweest en de reis is makkelijk met eigen auto te doen. Daarbij zou ik graag de “Ferme de la Sansonnière” van Mark Angeli willen bezoeken, gelukkig kunnen ze me tijdens de oogst ontvangen.
Lees verder

November 2018
Reis naar Veneto
Laatste week november een salto in Italië gemaakt . Het meest belangrijke, en de aanleiding voor de reis was het bezoek aan Alessia van Monte Dei Roari, bij het Gardameer. De reservering die we afgelopen jaar hadden gemaakt was snel uitverkocht en we zitten nu te springen om de oogst 2018. Zodra deze is gebotteld gaan we bestellen. Maar dan moeten de wijnen wel eerst, voor botteling, worden geproefd… Lees verder

November 2018
Bezoek beurs Terracotta e vino 2018
Met hoge verwachtingen ging ik dit jaar, nu samen met Marc, voor de tweede keer naar beurs La Terracotta e Il Vino. Deze wordt georganiseerd door Arte Nova, producent van aardewerken amfora’s, die aan veel (bekende) producenten over de hele wereld levert.
Lees verder