Reisverslagen 2016

Alle reizen van 2016 gebundeld: Vinitaly, retourtje Palermo, fotoimpressie juni-reis, short break Campania & Lazio en novembermarathon bij Ganevat.

Vinitaly april 2016
Voor Tjitske alweer de zeventiende keer, voor Marc pas de vierde: op naar het gekkenhuis in Verona. Vrijdagavond heen, dinsdagavond retour, zulks met overstap, rechtstreeks wordt er vanuit Holland alleen ’s zomers gevlogen. Na matige eerste nacht in te verkeerslawaaiige B&B net buiten de stad, verkassen we naar Bardolino aan het Gardameer.
Lees verder

Mei 2016: Retourtje Palermo
Bezoek aan Marco de Bartoli
Op de website van Marco de Bartoli wordt al gewaarschuwd voor de onvindbaarheid van de wijnkelders. Met dertig jaar zoekervaring draaien wij er ons hand niet voor om. Gewapend met (bejaarde) Tom Tom en Google maps, ondersteund door de wind der winden: de maestrale stomen we - dwars langs de stoffige hoekige betonnen huizen van Trapani en door de zanderige vlakte met Marsalaanse lintdorpen - op naar contrada Samperi alwaar we om 10.38 arriveren.
Lees verder

Mei 2016, reistips Noordwest Sicilië
Lees verder

Fotoimpressie Juni-reis
Met al die fijne adressen in Italië zou je bijna je Franse wijnboeren vergeten… Maar dat doen we natuurlijk niet. Zondag 5 juni vertrokken we naar het Franse zuiden. Onderweg diverse wijnkelders op het programma, onder andere die van: Barbichon (Champagne), Bertrand Ambroise (Prémaux), Fan Fan Ganevat (Jura), Laurent Combier (Crozes-Hermitage), Domaine la Cabotte en Ferme Saint Martin in de Rhône, familie Clusel (Côte-Rôtie), Belles Lies (Saint-Aubin), Jacques Carillon (Puligny-Montrachet), Jean-François Germain (Meursault), Fabrice Vigot (Vosne-Romanée) en last but not least Thomas Pico en Vincent Dauvissat in Chablis.
Lees verder

Oktober
Short break Campania & Lazio
Tjitske was er een jaar of tien geleden even, Marc nog nooit. Campania, aloud heuvelland van mozzarella en wonderbaarlijk mooie wijnen van streekeigen druivensoorten. Op Vinitaly ontdekten we die van Cantina Morone, inmiddels in het assortiment. Hoog tijd om op verkenning te gaan. En omdat we er toch langskomen bij Marco Carpineti in Lazio aan te wippen.
Lees verder

November 2016
Novembermarathon bij Ganevat
Na ’s ochtends nog in de Bourgogne bij Ludivine Ambroise alles uit het mooie 2015 en een enkele uit het straks schaarse 2016 te hebben geproefd, rijden we precies om afgesproken 15.00 uur het onderhand roemruchte gehucht La Combe in de Jura binnen.
Lees verder