Pfalz Spätburgunder Trocken 2020
Weingut Heiner Sauer

Pfalz Spätburgunder Trocken 2020

Pfalz

In het begin (1987) als dromerige hippie weggezet, blijkt Heiner Sauer met zijn geloof in biodiversiteit en biologische gezonde druiven van zandsteenflanken rond subtropisch Bad Gleisweiler nu school te maken. In de kelder weinig interventie, zo directe wijnen op het sap en fruit. Nu 3 Trauben Gault/Millau, 2½ ster Vinum.


Deze (per definitie rode) Spätburgunder (pinot noir) is in 2020 weer heerlijk open, volzacht en fris, rondrijk, aards, pruim, dikke aardbeien. Ook op halve flesjes..!8,5 DGH 2018 (over de 2016): "Spätburgunder met Bourgondisch motief. Lichtvoetige aardbeien en ander bosfruit, her en der een stronkje zoethout. Zuren ter vermaak. Schijnt favoriet te zijn geweest op de ING-nieuwjaarsreceptie in het concertgebouw. Ik weet hoeveel flessen erdoorheen gegaan zijn, maar dat mag ik helaas niet vrijgeven. Gelukkig zijn er nog genoeg over. Tja, vergeleken met een Pinot Noir uit de Bourgogne kost dit natuurlijk ook een drol. Wel, ook ik ben dol op deze drol."
Rapportcijfer DGH 8,5 (voor de 2015): "Spätburgunder met Bourgondisch motief"

8,5 DGH 2019 (over de 2017): Zonnige pruimen, rijpe zwarte kersen, bessenzoet, bosbewegingen, kruidensufje, wierookwuftje en talmzuren.

I Love Food and Wine: "Ik noem dit een ‘snuffelwijn‘: ik kan er aan blijven ruiken, zo mooi blijft de geur hangen in het glas". Bij een Italiaanse spruitjesschotel.

Status: Te bestellen

€ 11,50Voeg toe aan
mijn bestelling
Kenmerken
Code 18120
Aantal flessen per doos 6
Biologisch Certificaat AbCert
Wijntype Rood
Smaaktype Elegant, op het fruit
Soort Teelt Biologisch
Sulfiet Sulfiet middel
Alcohol percentage 12,6 - 14%
Herkomst Pfalz Qualitätswein Trocken
Op dronk Nu-2024
Geschikt voor veganisten Ja
Druiven spätburgunder (pinot noir)
Vinificatie Op cuve en groten eikenhouten foeders
Terroir Zandsteen, leisteen en löss
Bewaaradvies 2-4 jaar na oogst
Alternatieven