Pfalz Grauburgunder Trocken 2020
Weingut Heiner Sauer

Pfalz Grauburgunder Trocken 2020

Pfalz

Goed geconcentreerd, rond en rijk maar frisser, meer op het fruit dan de 2019, is sowieso levendiger dan meeste pinot gris uit de Elzas.  Frisse zuren, wit fruit, kenmerkende kruidigheid. Opmerkelijk dit jaar de licht roze blush van de wijn, om niet te vergeten dat de Grauburgunder (pinot gris) niet echt een witte druif is.

Laatste dozen, alleen verkrijgbaar in Baarn
.
NB: Deze kan alleen in Baarn worden afgehaald of vanuit Baarn worden verstuurd met de DPD. En kan niet worden besteld icm met bestellingen die vanuit Tilburg worden geleverd.
Voor verzending kunt u er een verzenddoos inclusief verzendkosten bij bestellen. Klik voor meer informatie en te bestellen doos op
DPD.

8,5 DGH 2017 (over de 2015): "Sauer. Al sinds 1987 biologisch. Spuit geen gif. Misschien daarom waarschijnlijk ook dit jaar weer zo’n levendige, vieve Grauburgunder. Nergens grauw. Nergens grombitters. Ingetogen peerlijkheid. Zacht appelig. Milde citrus plus een amandelfijntje. Nieuw etiket. ‘Wat vind je ervan?’ vroeg de meneer achter de schenktafel. ‘Beter dan het vorige maar ik ga het er toch echt niet af weken."
I Love Food and Wine: "Het frisse en fruitrijke karakter van deze wijn gaat heel goed samen met de exotische kruiden in het gerecht". Bij een vegetarische curry van bloemkool met kikkererwten


8,5 DGH 2019 (over de 2016): Levendige, vieve Grauburgunder. Nergens grauw. Nergens grombitters. Ingetogen peerlijkheid. Zacht appelig. Milde citrus plus een amandelfijntje. Mooie rondingen.

Status: Te bestellen

€ 11,50Voeg toe aan
mijn bestelling
Kenmerken
Code 34420
Aantal flessen per doos 6
Biologisch Certificaat AbCert
Wijntype Wit
Smaaktype Bloemig/kruidig, met fruit
Soort Teelt Biologisch-Dynamisch
Sulfiet Sulfiet middel
Alcohol percentage 12,6 - 14%
Herkomst Pfalz qualitätswein trocken
Op dronk zomer 2021-2024
Geschikt voor veganisten Ja
Druiven Grauburgunder
Vinificatie Op cuve (Rvs)
Terroir Kalk en mergel
Bewaaradvies 1-3 jaar na oogst
Culinaire combinatie Bij vis, wit vlees en als aperitief
Bijzonderheden Niet geklaard, wel licht gefilterd
Alternatieven