Pays d'Oc Blanc Pilotis 2020
Altugnac

Pays d'Oc Blanc Pilotis 2020

Languedoc

In 1997 investeerden Bourguignons Christian Collovray en Jean-Luc Terrier in de Limoux 30 km onder Carcassonne. De kalk- en fossielrijke bodem op 400-500 meter bij Château d'Antugnac geeft mediterrane rijkdom én fraîcheur. Dit jaar een upgrade, qua uitstraling, prijs en naam, die Altugnac werd, ooit heette het dorp zo. Klassewijnen, knap werk van  jonge wijnmaakster Mathilde Fort.


Pilotis Blanc 2020 (mauzac en chardonnay met beetje chenin en sauvignon) is jong en lekker geurig (van de chenin en sauvignon) fris, floraal, sappig en aardig vol, fijne zuren, zal komend jaar almaar zachter worden, zelfs wat toast krijgen... Super voor het geld, al achttien jaar in topdrie wit bij Vinoblesse.


N.B. Door aanstaande, desastreus kleine oogst 2021 (nachtvorst april, door het aanhouden koude voorjaar ook niet meer opnieuw uitlopen van de knoppen) en dus het vooruitzicht in 2022 maar een kwart te koop hebben, zijn alle wijnen van Altugnac met ingang van 15 juli wat in prijs verhoogd. Alle begrip....


Laatste dozen, alleen verkrijgbaar in Baarn.
NB: Deze kan alleen in Baarn worden afgehaald of vanuit Baarn worden verstuurd met de DPD. En kan niet worden besteld icm met bestellingen die vanuit Tilburg worden geleverd.
Voor verzending kunt u er een verzenddoos inclusief verzendkosten bij bestellen. Klik voor meer informatie en te bestellen doos op
DPD.

Status: Te bestellen

€ 8,50Voeg toe aan
mijn bestelling
Kenmerken
Code 26820
Aantal flessen per doos 6
Wijntype Wit
Smaaktype Bloemig/kruidig, met fruit
Soort Teelt Duurzaam
Duurzaamheids Certificaat HVE
Sulfiet Sulfiet laag
Alcohol percentage 12,6 - 14%
Herkomst Pays d'Oc uit Limoux
Op dronk Nu-2023
Geschikt voor veganisten Ja
Druiven 40% chardonnay, 40% mauzac, 10% chenin, 10% sauvignon
Vinificatie rvs,eigen gisten. met tweede malolactische gisting
Terroir kalkrijk, fossielrijk op 450 m hoogte
Bewaaradvies 2-4 jaar na oogst
Alternatieven