Zojuist verschenen: vriendenwijn

van Nicolaas Klei

Franse wijnboeren noemen hun allerlekkerste wijn vin des amis. Wijn die zó lekker is dat je hem wilt delen. Nicolaas Klei plaatst regelmatig flessen vriendenwijn in de portieken van zijn geliefde buren en kennissen. Dat zijn geen deftige flessen maar alledaagse, pure, karaktervolle wijnen die trouw plezier geven en toch steeds weer verrassend zijn.

Vriendenwijn Nicolaas Klei € 15,= uitgeverij Het Podium
‘Hele mooie & grappige stukjes en verhalen. Het gaat wel over wijn, maar het kan overal over gaan!’
Petra Possel

Nicolaas Klei over de 2016 Terre Siciliane Lucido van Marco de Bartoli:

"Pret met diepgang

Het geheim van vriendenwijn, van omfietswijn, van wijn waar je blij van wordt, is diepgang. Plezier met diepgang. Er blijkt meer te zijn dan je op het eerste gezicht dacht te vinden. De kennismaking was plezant, dat al heel wat, en bij doorproeven blijven er ongedachte geuren en smaken onder de oppervlakte te huizen.

Neem nou deze Siciliaan. Bij eerste kennismaking alleszins behapbaar, fijn, fris en fruitig. Geef je de wijn en jezelf de tijd om aan elkaar te wennen, dan besef je dat er meer aan de hand is. Er opent zich een boeket aan geuren, als bloemen in zo’n natuurfilm met romantische muziek en een geruststellende uitlegstem. Munt, sinaasappels, amandelen, zilte branding en zonnig verbrande armen van mooie meisjes." Lees verder pagina 40, 41, en 42.

Marco de Bartoli, Lucido, catarratto terre siciliane

Andere vriendenwijnen van Vinoblesse:

Marco de Bartoli, vigna da miccia, marsala superiore oro 5 anni

Maison En Belles Lies, bourgogne aligoté

Heiner Sauer, Pfalz rotwein spätburgunder

Domaine Combier, crozes-hermitage  

Cantine de Luca, Nettare di Abramo, cirò, rosso