Tjitske krijgt Wine Professional Diamond Award

8 maart 2021

Maandagavond 8 maart, nog even email checken… Wat een verrassing om te lezen dat ik dit jaar de Diamond Award van de Wine & Food Association heb gekregen! Dank Kyra, Jan Sebastiaan en Jan van Lissum!

Wine Professional Diamond Awards 2021

Geen fysieke beurseditie van Wine Professional dit jaar en uiteraard ook geen feestelijke opening. Maar, corona of geen corona, mensen die zich met hart en ziel inzetten ten behoeve van en/of binnen de Nederlandse gastronomie zijn er altijd te vinden. En dus ook drie winnaars van de prestigieuze Diamond Awards. Dit jaar gingen ze naar Tjitske Brouwer (Vinoblesse), Peter Klosse (Academie voor Gastronomie) en Fabiola Bonke (Spanje Totaal).

WP diamond awards

De awardwinnaars werden in het kader van Wine Professional Limited Weeks 2021 op maandag 8 maart per video bekendgemaakt door Jan-Sebastian van Lissum, namens The Wine & Food Association en de Gastronomische Groote Club.

De Diamond Awards worden jaarlijks toegekend aan personen of instanties/bedrijven die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt met betrekking tot de Nederlandse gastronomie.

De Awardwinnaars van dit jaar zijn:

Tjitske moet je de pionier noemen van de biologische wijnimport in Nederland. Samen met Marc Collard importeert ze al meer dan 33 jaar wijn onder de naam Vinoblesse. Het assortiment is groot en bestaat uit eerlijke en smaakvolle wijnen van kleine wijnproducenten. Als een van de eersten had ze al in de vorige eeuw de populaire vin nature in het pakket. Ze concentreerde zich lang op alleen Franse wijnen, maar tegenwoordig kun je bijvoorbeeld ook terecht voor Italiaanse of Spaanse. Ze is naast registervinoloog ook Magister Vini, de titel die ze o.a. verdiende met een gedegen onderzoeksverslag over de biologische wijnbouw en de verkoop ervan in ons land. Ze geeft workshops, wijnlessen en proeverijen door heel het land. Bovendien is Brouwer lid van de Adviesraad SKAL Bio Controle. Aan de Wijnacademie is ze verantwoordelijk voor de lessen over biologische en biodynamische wijnbouw. Nog onlangs werd ze genomineerd voor de titel Wijnvrouw van het Jaar 2020. Als waardering van haar werk voor de Franse wijnen kreeg ze de ‘Chevalier dans l’Ordre du Mérite Agricole’, een hoge Franse onderscheiding. Ze is ervan overtuigd dat op termijn alle wijnen biologisch zullen zijn.

Lees verder

Bekijk hier de video van de aangekondigde uitreiking van de Diamond Award