• Agenda wijnproeverijen Vinoblesse

    Op maandag 12 november doen wij mee met de Jour du Rhône van Perswijn, deze proeverij is uitsluitend voor professionals bedoeld.

    Lees verder

  • Reisverslag Sardinië

    Ons herfsttripje 2018 gaat naar Sardinië, en wel naar het noorden: San Leonardo in Gallura en Sennori meer westwaarts. We beginnen het eiland steeds beter te kennen: Dettori leerde ons dat er meer schapen dan mensen wonen en Renato Spanu (Jankara) dat de belangrijkste exportproducten graniet, kurk en toerisme zijn. Wij gaan natuurlijk voor de wijn, van de rode cannonau en witte vermentino.

    Lees verder

  • Bezoek aan Mark Angeli

    September 2018

    Half september stap ik in de auto voor een bezoek aan de kelder van Mark Angeli bij Angers in de Loire.

    Lees verder

  • Weer binnen: Lettre d'Eloise van Ambroise

    Coteaux Bourguignons rouge et blanc 2017

    Heerlijk, uitermate betaalbaar en uit voorraad leverbaar de Coteaux Bourguignons Rouge et Blanc 2017 van de familie Bertrand...

    Lees verder

  • Perswijn over wijnen met schilcontact

    "Zoals opvoeding op de lie in de mode kwam, en macération pelliculaire, zo zie je nu geleidelijk aan steeds vaker witte...

    Lees verder

  • SALE - LAST VINUTES

    Wijnen waarvan nog slechts enkele doosjes resten, of waarvan nieuwe jaargang in aantocht is, nu voor een ‘laatste...

    Lees verder

  • Reisverslag juni 2018, deel I: van Sancerre tot Lyon

    Sancerre….! We durven het bijna niet te zeggen…., maar in het beroemde wijndorpje zelf (900 inwoners) daar...

    Lees verder

  • Reisverslag juni 2018, deel IIA: Wijnweekend Corsica

    Al jaren op de verlanglijst: wijnen van L'île de Beauté oftewel Corsica…. de wijnen intrigeren. Wanneer...

    Lees verder

  • Reisverslag juni 2018, deel IIB: van Lyon tot Suzette

    Nadat ik Marc op het vliegveld van Lyon heb afgezet rijd ik (Tjitske) naar het zuiden. Ik ga een weekje vakantie houden bij...

    Lees verder

  • Reisverslag juni 2018, deel III: Ferme Saint Martin & La Roubine

    Vrijdagochtend heb ik eerst met Thomas Jullien (Ferme Saint Martin, Suzette) afgesproken, 's middags afspraak met de nieuwe...

    Lees verder