• De Nieuwe Wijngids Herfst 2018

    De Nieuwe Wijngids Herfst 2018 is uit. Nieuwsgierig? Bel dan 035 54 26 260 of stuur een email naar info@vinoblesse.nl.

    Lees verder

  • Reisverslag juni 2018, deel I: van Sancerre tot Lyon

    Sancerre….! We durven het bijna niet te zeggen…., maar in het beroemde wijndorpje zelf (900 inwoners) daar bovenop de heuvel; zijn we al twintig jaar niet geweest, misschien was de laatste keer wel in 1996 toen we in verloren uurtje op de zaterdagmarkt bij nieuwsgierig toeval de eerste oogst van Pascal en Nicolas Reverdy proefden.

    Lees verder

  • Najaarsproeverij zondag 7 oktober in Amsterdam en 'Vorstelijk proeven' 30 september in Baarn.

    Schrijf u nu in....

    7 oktober bij Science Park Amsterdam zo'n 50 wijnen te proeven. Ruimte is groter dan vorig jaar en makkelijk te bereiken.

    Lees verder

  • Reisverslag juni 2018, deel IIA: Wijnweekend Corsica

    Al jaren op de verlanglijst: wijnen van L'île de Beauté oftewel Corsica…. de wijnen intrigeren. Wanneer...

    Lees verder

  • Reisverslag juni 2018, deel IIB: van Lyon tot Suzette

    Nadat ik Marc op het vliegveld van Lyon heb afgezet rijd ik (Tjitske) naar het zuiden. Ik ga een weekje vakantie houden bij...

    Lees verder

  • Reisverslag juni 2018, deel III: Ferme Saint Martin & La Roubine

    Vrijdagochtend heb ik eerst met Thomas Jullien (Ferme Saint Martin, Suzette) afgesproken, 's middags afspraak met de nieuwe...

    Lees verder

  • Onno Kleyn in de Volkskrant

    over de 2016 Bourgogne Blanc van Ambroise

    Recht uit het hart van de Côtes de Nuits een overdreven lekkere wijn, voluptueus gerijpt in eiken en daardoor dampend...

    Lees verder

  • Perswijn over wijnen met schilcontact

    "Zoals opvoeding op de lie in de mode kwam, en macération pelliculaire, zo zie je nu geleidelijk aan steeds vaker witte...

    Lees verder

  • Grüner Veltliner & Kokkels met citroengras

    Meneer en Mevrouw Hamersma, Het Parool

    ....."Zo kon ik meteen invulling geven aan de missie die ik van mevrouw Hamersma had gekregen. Zij had een recept van kokkels...

    Lees verder

  • Onze Antugnac Blanc & Gegrilde Ceasarsalade met knapperige kikkererwten

    Meneer en Mevrouw Hamersma, Het Parool

    Meneer Hamersma weet alles over wijn, mevrouw Hamersma doet niets liever dan koken. Deze week: Gegrilde caesarsalade...

    Lees verder