Niederösterreich Grüner Veltliner 2019
Weingut Rudolf Hofmann

Niederösterreich Grüner Veltliner 2019

Niederösterreich

Goede, betaalbare, duurzame, biologische veltliner maken, goed idee in 2008 van wijnboer Rudi Hofmann en wijnprof Ferdinand Mayr. De uitvoering, nu alleen in handen van Rudi, ook. De 2019 Grüner Veltliner Donauwinzer. Kruidig, rijp fruit, peer en meloen. Fijne zuren in volle maar mineralige finale. Kan veel aan qua eten.

(Over de 2014): Perswijn juli 2015: 'peer en perzik, zacht mollig, elegant en sappig, aangenaam zuurtje, verkwikkend.' 4 sterren.

8+ DGH 2016 (over de 2013): 'De wijn brengt de liefhebber onmiddellijk tot leven. Ronde, vrij stevige stijl, fris afdrinkend, plus het karakteristieke pepertje.'

8,5 DGH 2019 (Over de 2017): Druifeigen gisten. Eigen stijl ook. Niet dat hysterische, hittepittige, nerveus met de voetjes trippelende, op het mobieltje rammelende wat menig grünertje nog weleens kan hebben. Sappige, gele ingetogen stijl, fris afdrinkend, plus het karakteristieke pepertje.Rijpe appels, abrikoos en zachte grapefruit. Geconcentreerde energie.

I Love Food & Wine: citrusfruit (grapefruit) en witte peper, lekker bij Aziatische zalmcurry. Lees verder. Of bij Zomerquiche met vis: ILFW. Of bij Linguini met tonijn en paprika: ILFW.

Status: Te bestellen

€ 10,40



Voeg toe aan
mijn bestelling
Kenmerken
Code 40119
Aantal flessen per doos 6
Biologisch Certificaat AT BIO
Wijntype Wit
Smaaktype Bloemig/kruidig, met fruit
Soort Teelt Biologisch
Sulfiet Sulfiet laag
Herkomst Östereichischer Qualitätswein trocken
Op dronk Nu-2022
Geschikt voor veganisten Ja
Druiven grüner veltliner
Vinificatie Natuurlijke vinificatie met 6 maanden rijping op fijne lie in rvs
Terroir Uit de regio Kremstal, Weinviertel en Traisental in bodems met löss en muschelkalk
Bewaaradvies 2-4 jaar na oogst
Culinaire combinatie Bij kokos quinoa salade, quiches, zalmsalade
Bijzonderheden Druifeigen gist
Alternatieven