Montsant Cabirol 2017
Azul y Garanza

Montsant Cabirol 2017

Navarra

Het rotsachtige gebergte van Montsant geeft naam aan een relatief nieuwe (2001) denominación de origen. Wijngaarden worden hier afgewisseld door olijfbomen en ongerepte natuur, die voor de Cabirol: Mas d’En Fornós en Guiamets liggen naast het natuurpark Llaberia in Priorat. De bodem bestaat uit graniet bedekt met kalksteen. De toplaag zit vol met kleine steentjes die eruit zien als olijvenpitten, waar ze dan ook naar zijn vernoemd: pinyolencs. Rijk aan calcium geven ze de wijnen een verfrissende elegantie en zuurgraad. Cabirol, vernoemt naar de wilde reeën die in het gebied leven, is gemaakt van 40 jaar oude tempranillo en garnacha. Zwarte bessen, rozen en wat laurierdrop in de geur. De smaak is vol, heel jeugdig nog (2017), stevig maar sappig en energiek (dat zijn nou die pinyolencs) met een pittig pepertje toe.

9- DGH 2017 (over 2014): "Donker fruit, kracht zonder te duwen, enig lauriervertier, een kraakje uit de pepermolen en wat treuzelende tannines. Afscheid nemen is er niet bij. Hoeft ook niet. Er zit nog wat lamsstoof in de pan."

Status: Te bestellen

€ 8,75



Voeg toe aan
mijn bestelling
Kenmerken
Code 26217
Aantal flessen per doos 6
Biologisch Certificaat CPAEN-NNPEK
Wijntype Rood
Smaaktype Vol en rijk
Soort Teelt Biologisch
Sulfiet Sulfiet laag
Alcohol percentage > 14%
Herkomst DO Montsant
Op dronk Eind 2018-2021
Geschikt voor veganisten Ja
Druiven grenache (garnatxa) 70%, syrah (shyra) 30%
Vinificatie natuurlijke gisten, deels op grote houten vaten
Terroir graniet bedekt met kalksteen. De toplaag zit vol met klein gesteente.
Bewaaradvies 2-5 jaar na oogst
Culinaire combinatie Bij tapas, schapenkaas, rood vlees, paella
Bijzonderheden Druifeigen gisten