Meursault 2019
Domaine Henri Germain & Fils

Meursault 2019

Bourgogne

Meursault (van vijf lieux-dits) is fijn, volfris kruidig, rondrijk. Wine Advocate 90-92+


Maximaal een doos per klant.

Neal Martin Vinous 90-92: The 2019 Meursault Village is fragrant on the nose with enticing scents of lime, citrus peel, crushed pebbles and grapefruit. The palate is well balanced with a fine bead of acidity, not terribly complex but it has bags of charm with hints of sour lemon, peach skin and pear towards the finish. It will be difficult to resist in its youth.


William Kelley in The Wine Advocate 90 pt (over 2018): The 2018 Meursault Village has turned out nicely in bottle. Wafting from the glass with scents of crisp green pear, citrus oil, struck match and freshly baked bread, it's medium to full-bodied, satiny and nicely incisive, with fine depth at the core and good structuring extract—even in this inherently supple, open-knit vintage—underpinned by lively acids and concluding with a nicely chalky finish. As usual, it's a blend of Vireuils, Les Pellans, Le Cromin and Au Moulin Judas.

9 DGH 2017 (over de 2014): Zie de Bourgogne Blanc van Germain. Die zich al presenteert als een Meursault. Hoe doet deze zich dan voor? Als een heel goede Meursault. Rokerig, gebrande nootjes, romigheid en vulling. En dank u vriendelijk, mooi meegenomen, dat had u nou niet moeten doen en dat is toch nergens voor nodig… want wat voordeliger geworden dan voorgaande oogstjaren. Wat is dat voor onbourgondisch gedrag? Henri, het gaat toch wel goed met je?

Status: Uitverkocht

€ 47,50

Kenmerken
Code 08119
Aantal flessen per doos 6
Wijntype Wit
Smaaktype Droog, rond en rijk
Soort Teelt Traditioneel
Sulfiet Sulfiet middel
Alcohol percentage 12,6 - 14%
Herkomst Meursault A.O.C.
Op dronk 2025-2027+
Druiven chardonnay
Vinificatie Klassiek op houten vaten, druifeigen gisten.
Terroir Klei en kalk. Climats: Pellans, Moulin au Judas, Clos du Cromin. Dressoles, Vireuils
Bewaaradvies 3-10 jaar na oogst
Culinaire combinatie Bij Coquilles Sain Jacques, tarbot, visfilets
Alternatieven