Vigna da Miccia Marsala Superiore Oro 2016
Marco de Bartoli

Vigna da Miccia Marsala Superiore Oro 2016

Sicilia

Uit de collectie marsala (100% grillo) Vigna da Miccia Marsala Superiore Oro 2016: dadels, toast, marmelade, hazelnoot, kumquats. Niet té zoet, zilt zelfs. Lengte. Ook per fles te bestellen. Per fles te bestellen. Prijs houten geschenkverpakking: € 4,50 inclusief btw.


Alleen nog in Baarn/fles


Informatie van de producent: PDF


Omfietswijn 2020: '"Marsala is een Siciliaanse wijn die op sherry­manier wordt gemaakt. De enige goede komt van De Bartoli, maar die is dan ook geweldig. Licht zoet, frisse zuren, zilt, amandelen, contemplatie. Weergaloos spannend."


Langereis & Salvatore in De Smaak van Italië september 2018:
Keukenprinses. Het imago van marsala verdween snel toen de Heel-Holland-Baktgeneratie de fles in de keuken gebruikte. Als dat deze Vigna la Miccia zou zijn dan schuift wijnmaker Marco de Bartoli graag bij je aan. Nigella Lawson ook trouwens; zij dript & nipt marsala waar mogelijk. Vijf luie lange jaren ligt de wijn in een houten vat. We noteren: iets zoet, dadels, home made marmelade, pure chocolade en vers gebrande noten. Marsala krijgt, net als sherry, een beetje alcohol toegevoegd. Handig, blijft de wijn ook na openen langer goed. Serveer de wijn licht gekoeld in kleine glaasjes bij een plankje hardere en blauwe kazen.


Han Sjakes: "DOC Marsala Superiore, Riserva 5 Anni, semi-dry, 18,5% alc., 70 gr. restsuiker. Versterkt met mistella, geen opvoeding in solera. Tijdens de 5 jaar Frans eikenhout zijn de vaten telkens bijgevuld om oxidatie tegen te gaan. Deze marsala heeft daardoor nog een subtiele fruitigheid, plus vers hout, peperigheid en pit met chocola en karamel. Echt een dessertwijn."

Nicolaas Klei in Elsevier Wijngids 2017: "Marsala is een Siciliaanse wijn die op sherry­manier wordt gemaakt. De enige goede komt van De Bartoli, maar die is dan ook geweldig. Licht zoet, frisse zuren, zilt, amandelen, contemplatie. Weergaloos spannend."


 


 

Status: Te bestellen

€ 27,50Voeg toe aan
mijn bestelling
Kenmerken
Code 48700
Ook per fles Ja
Biologisch Certificaat In omschakeling naar biologisch
Wijntype Wit
Smaaktype Niet helemaal droog tot zoet
Soort Teelt Biologisch
Sulfiet Sulfiet minimaal
Vin Nature Ja
Alcohol percentage > 14%
Herkomst DOC Marsala Superiore Riserva
Op dronk nu-2030
Geschikt voor veganisten Ja
Druiven grillo 100%
Vinificatie vergist op RVS en minimaal 5 jaar gerijpt op (gebruikt) Frans eikenhout
Terroir West Sicilië: Contrada Samperi, Marsala
Bewaaradvies járen, kan ook na opening nog weken bewaard
Culinaire combinatie Bij kaas of een zoet dessert. Spannend bij pasta met garnalen of pompoen.
Bijzonderheden 18 %; 88 g./l. restsuiker, 5.3g zuren/l