1
Marco de Bartoli

Terre Siciliane Catarratto Lucido 2018

Sicilia

Jong al zwierig verleidelijk is 2018  ‘Lucido’ (kloon cataratto) met kokette kracht, sap, limoen, maar 12.5˚. Bij tonijntartaar, krab, lamsoren. Ook op tafel bij driesterren de Leest.


9 DGH 2020: De slingers mogen weer uit bij de Bartoli; Lucido flikt t 'm wéér. Ieder jaar net iets anders. Ieder jaar steengoed. De 2018 heft een confettikanon vol gele grapefruits afgeschoten en een citrusbom laten ontploffen. Een energieveld van de fles tot de glasbak, als het ware. Zo fris, dat je 'm kunt gebruiken als mondwater. Puur-natuurkracht. En dat met maar 11.5 procent. Voor maar € 13,95. Wat kan ik nog meer zeggen?


9 DGH 2019 (over de 2017): Bloemen in bloei, citrus en opmerkelijk genoeg: geroosterd brood. Opmerkelijk omdat er geen lagering op hout heeft plaatsgevonden. Lekker wat zoute citroen en een perzikschilletje op een Siciliaanse kruidenbedje.


9 DGH 2018 (over de 2016): "Van alle Bartoli's die dit jaar op de proeftafel verschenen, was Lucido 2016 de meest verleidelijke van het stel. De minst kostbare bovendien, en dan maakt het Hollandse hart altijd een klein sprongetje. Bloemen in bloei, citrus en opmerkelijk genoeg: geroosterd brood. Opmerkelijk omdat er geen lagering op hout heeft plaatsgevonden. Anyways, fijn hoge kwijlfactor."


9 DGH 2017 (over de 2015): Nieuwe Lucido-oogst van Marco de Bartoli, Siciliaan van naam. Gemaakt van de onalledaagse catarrattodruif. Brengt weer nieuwe, nog rijkere aroma’s mee dit jaar. Overweldigende nootmuskaat, zoete citroenen en zeer frisse en kokette zuren voor een druif uit een zo’n heet en droog klimaat. Steelt de show bij een AGV’tje met sperziebonen (G).

 

Status: Te bestellen

€ 13,95Voeg toe aan
mijn bestelling
Kenmerken
Code 48218
Aantal flessen per doos 6
Biologisch Certificaat In omschakeling naar biologisch
Wijntype Wit
Smaaktype Bloemig/kruidig, met fruit
Soort Teelt Biologisch
Sulfiet Vin Nature
Alcohol percentage < 12,6%
Herkomst Terre Siciliane IGT
Op dronk Nu-2021
Geschikt voor veganisten Ja
Druiven Cataratto
Vinificatie Modern op roestvrijstaal
Terroir Zanderig leem in West Sicilië, bij Trapani.
Bewaaradvies Twee tot drie jaar na oogst
Culinaire combinatie Bij vis, schaal- en schelpdieren.
Bijzonderheden Druifeigen gist, laag sulfiet
Alternatieven