Dogliani Superiore 'Valdibà' 2017
Azienda Agricola San Fereolo

Dogliani Superiore 'Valdibà' 2017

Piemonte

De koningin van Dogliani, Nicoletta Bocca woont en werkt in afgelegen Azienda San Fereolo hoog in de heuvels van Dogliani. Door lange maceratie en opvoeding maakt ze haar biodynamische dogliani (100% dolcetto) als ware het barolo. Wijn met schoonheid van nature: kalm en energiek tegelijk. In (verder warm) 2017 door nachtvorst in voorjaar kwart minder geoogst. Donkere kers, framboos, hazelnoot, cacao. Stevig, compact, temperamentvol, opwekkend.


Leverbaar: najaar 2020



Biologisch certificaat: CCPB en Demeter, staat niet op etiket..


9- DGH 2018 (over de 2015): "Stadsmeisje Nicoletta Bocca uit Milaan trok in 1992 de heuvels van Dogliani in en leeft er nu vijfentwintig jaar als kluizenaar. Zij en haar wijnranken. Een beter huwelijk dan menig van mijn vrienden hebben. Dit is Dolcetto tot kunst verheven. Zwart, serieus fruit gehuld in de smeulende nadampen van een klein kampvuurtje. In de kelder komt er echter geen hout aan te pas. Dit is puur natuur, met druifeigen gisten en rijping op de lies in rvs en daarna op fles. Klassieker."


9- DGH 2017 (over 2013): "Fraaie, licht opruwende Dolcetto. Laat zich jong drinken en oud genieten. Geurend naar viooltjes. In de smaak zwarte, zoete, dikke, hoogglans kersen, niet te rijpe pruimen en die heerlijke ongedurige zuren die de tannines op hun huid zitten. Vorig jaar al beoordeeld. Met plezier in de mond genomen".


 

Status: Te bestellen

€ 16,50



Voeg toe aan
mijn bestelling
Kenmerken
Code 03417
Aantal flessen per doos 6
Wijntype Rood
Smaaktype Vol en rijk
Soort Teelt Biologisch-Dynamisch
Sulfiet Vin Nature
Vin Nature Ja
Herkomst Dogliani DOCG
Op dronk Dit najaar-2024
Geschikt voor veganisten Ja
Druiven Dolcetto van 40-70 jaar oude stokken
Vinificatie Vinificatie en opvoeding op RVS en rijiping op fijne lie
Terroir Klei en kalk met kiezels op 400 meter hoogte
Bewaaradvies 2-5 jaar na oogst
Culinaire combinatie Bij fazant, stoofschotels en wild
Alternatieven