Gambellara Classico El Gian DOC 2016
Davide Vignato

Gambellara Classico El Gian DOC 2016

Veneto

(Blauwe regen, acacia), peer, vuursteen, garganega-bittertje toe. Aimabel: fris, rustig, weinig sulfiet, zachter dan soave. Spannend ook.
Een 9 in DGH 2018: ‘een vloeiend elixer.... Onder andere ook bij De Leest(***), Cordial(*) geschonken. En recentelijk aanbevolen in het Parool.
Bij Cordial(*) geserveerd bij: gemarineerde tonijn, geroosterd aan de buitenkant met een witte garnaal, crème van garnaal, witte grapefruit, komkommer, avocado en een ponzu vinaigrette.
PDF producent


I Love Food & Wine: past goed bij (pasta)salade met gamba’s, gebakken zalm, courgettesoep met zalm of pasta met paddenstoelen. Ook bij: wrap met garnalen en paprikagebakken schar met Hollandse garnalen of ravioli met asperges en garnalen . Lees verder


9 DGH 2018: "Vorig jaar vergeleek ik El Gian al met een dorstlessende energydrink. Bijzondere wijn. Gemaakt van garganega, bekend van Soave, uit de heuvels van Gambellara, een natuurgebied op een gedoofde vulkaan vlak bij Verona. Kwiek, prikkelend en vederfris. De nieuwe oogst heeft meer kalmte. Geen stuivende Isostar, maar het zinnenprikkelende van vers hooi. Het kwieke van kruidentherapie. Geurig als een bosje veldbloemen. In de mond een vloeiend elixer. Vers geschilde gele appelpartjes die al even op het schoteltje klaarliggen. Klein mineraalzoutresidu achterlatend bij de gang naar het keelgat. Kalm, maar enorm opwindend."


De pers over jaargang 2015:
8,5 DGH 2017
: 'Zorg dat u op veilige afstand blijft van deze El Gian als u dorstig bent. Als Davide Vignato zijn 2015 als flesjes energydrink of Isostar (weet u nog?) zou verkopen, geloofden we het ook. Gemaakt van garganega, bekend van Soave, uit de heuvels van Gambellara, een natuurgebied op een gedoofde vulkaan vlak bij Verona. Kwiek, prikkelend en vederfris'.
WineLife juni 2016: "Wit met pit. Klaterend fris en krachtig. Appel en vuursteen. Gaat vast goed bij gegrilde groenten en geroosterde vis."
Perswijn sept 2015 4 sterren (voor de 2013): 'meloen, perzik, citrus, zacht, wat zuivel, verleidelijk, stevig, goede zuren, lengte'.
4 sterren in de Vini Buoni d'Italia

LAST VINUTE aanbieding

Laatste doos uitsluitend in Baarn verkrijgbaar en af te halen.

Status: Te bestellen

Van € 10,25 Voor € 9,25Voeg toe aan
mijn bestelling
Kenmerken
Code 48616
Aantal flessen per doos 6
last vinute Ja
Biologisch Certificaat ICEA
Wijntype Wit
Smaaktype Droog en krachtig
Soort Teelt Biologisch
Sulfiet Sulfiet minimaal
Alcohol percentage < 12,6%
Herkomst Gambellara DOC Classico
Op dronk Zomer 2017-2019
Druiven Garganega, stokken 25 jaar oud
Vinificatie Roestvrijstaal, temperatuur controle, Opvoeding op fijne lie
Terroir 200 meter hoog, vulcanische grond (Brovia en Monti de Mezzo)
Bewaaradvies 1-3 jaar na oogst
Culinaire combinatie allemansvriend, vooral lekker bij vis (baccala alla vicentina en schol), wit vlees
Bijzonderheden Vin nature zoals we deze vaker zouden willen zien...