Côtes de Provence Rosé Corail 2018
Châteaux de Roquefort

Côtes de Provence Rosé Corail 2018

Provence en Corsica

De biologische wijngaarden rond Château de Roquefort van recalcitrante Raimond de Villeneuve liggen noordelijk en hoog, de bodem is kalkrijk. De illustere Côtes de Provence Rosé ‘Corail’, ooit vijf maal op rij winnaar Proefschrift, zit jong soms krap in zijn pak, heeft tijd nodig. 2018 noemt Raymond l’an sans vent, ‘het jaar zonder wind’ (mistral). We proefden corail begin februari blozend en pril: rinse besjes, bergamot, brem, buxus. Opmerkelijk open al, elegant, fris, lang. Volheid en verfijning komen later. Bestel tijdig, in juli is ie vast weer op.


Laatste dozen alleen in Baarn.


9 DGH 2018 (over de 2016): "Van bio-rebel Raimond de Villeneuve. En hij laat zijn druiven dringen. Een half dozijn mocht aan de bak. En die deden hun uiterste best om veel hoger te scoren dan een zes. Lukte: want omgekeerd is het resultaat. Bleek maar uitbundig. Vrolijk maar toch serieus. Frisse kersen, condens rood fruit, grapefruit, groen zweempje, herbes de Provence. Topscoorder in de nieuwe La Revue du Vin de France. Kortom, pak die buitenkans."

9 DGH 2019 (over de 2017): Frisse kersen, condens rood fruit, grapefruit, groen zweempje, herbes de Provence. Ook dit jaar weer in topvorm.


Lekker bij Lamskoteletjes met quinoa-courgettesalade: ILFW

Laatste dozen uitlsuiten din Baarn voorradig en op afhaling verkrijgbaar.

Status: Uitverkocht

€ 13,95

Kenmerken
Code 26018
Aantal flessen per doos 6
Biologisch Certificaat Ecocert
Wijntype Rosé
Smaaktype Bloemig/kruidig, met fruit
Soort Teelt Biologisch-Dynamisch
Sulfiet Sulfiet laag
Alcohol percentage < 12,6%
Herkomst AOC Côtes de Provence
Op dronk Deze zomer-2022
Geschikt voor veganisten Ja
Druiven grenache noir, syrah, cinsault, carignan en clairette van stokken tussen 15-40 jaar oud
Vinificatie Pressurage direct
Terroir Klei en kalk op 350-500 meter hoogte
Bewaaradvies 1-4 jaar na oogst
Culinaire combinatie Als aperitief, bij hollandese garnalen, rijsttimbaaltje met groente en kerriesaus
Bijzonderheden Druifeigen gisten
Alternatieven