La Clape La Centaurée Blanc 2016
Château Pech Redon

La Clape La Centaurée Blanc 2016

Languedoc

Van 80% bourboulenc (10 hl/ha!) op hout met grenache blanc: subliem. Zonne-energie, fris, vol, bloemen, dennen, rozemarijn. Subtiel (bedoeld) oxidatief en hartig als fijne manzanilla. No 1 in Classement Languedoc Blanc van Revue du Vin de France, april 2019.

Perswijn 4,5 ster: sinaasappelschil, gele pruimen, kruidig. Zacht en puur, mooie structuur en balans, prachtige wijn.

RVDF 17 Pt: Densité de matière impressionnante d'où se dégage une vigueur formidable. La structure tannique s'impose dans un élan vital irrépressible, ponctué d'arômes de romarin et d'hélichryse.

9 DGH 2017 (over de 2014): Favoriet van de importeur zelf. Inderdaad geen doorsnee blanc. Met de druif bourboulenc in de hoofdrol is deze witte wijn een prachtig voorbeeld van La Clape-wit. Wie ooit met Christophe het rotsige gebergte op zijn domein heeft beklommen, herkent in La Centaurée de wilde geuren van de garrigue daar – tijm, venkel en roosmarijn. Je ruikt het zilt van de nabijgelegen zee, voelt de brandende hitte. Bourboulenc is een druif die bijna nergens anders voorkomt en sterk verbonden is aan La Clape; sinds 2013 moet minstens 40 procent van de wijngaard ermee beplant zijn. Geurt naar honing, abrikoos en heeft mineraliteit en romigheid. In het plaatselijke dialect rijmt ‘bourboulenc’ trouwens nagenoeg op ‘vin’. Dat spreekt men namelijk uit als ‘beng’.

9+ DGH 2019: Geen doosnee blanc. Want- of: en - fantastisch. Met de druif bourboulenc in de hoofdrol is deze witte wijne een prachtig voorbeeld van la Clape-wit. De 2016 geurt naar zilt, kerrie, zoete abrikoos en heeft mineraliteit en romigheid. Ben meteen weer verliefd dit jaar een extra plusje.

Status: Te bestellen

€ 19,50Voeg toe aan
mijn bestelling
Kenmerken
Code 10616
Aantal flessen per doos 6
Biologisch Certificaat AbCert
Wijntype Wit
Smaaktype Bloemig/kruidig, met fruit
Soort Teelt Biologisch
Sulfiet Sulfiet minimaal
Alcohol percentage 12,6 - 14%
Herkomst La Clape A.O.C.
Op dronk Deze zomer-2023
Geschikt voor veganisten Nee
Druiven 80% bourboulenc, 20% grenache blanc
Vinificatie bourboulenc half demi muids opvoeding half RVS, grenache op RVS
Terroir kalkrijk
Bewaaradvies 2-6 jaar na oogst
Culinaire combinatie Fruits de mers, oesters, gemarineerde mosseleb, gegrilde vis, gamba's, dorade etc...
Alternatieven