Gaillac Blanc 'Les Graviers' 2018
Château Lastours

Gaillac Blanc 'Les Graviers' 2018

Sud Ouest

Al drieëndertig  jaar onovertroffen. Klassiek fris, droog wit van 's nachts geoogste sémillon, sauvignon, l’en de l’el, muscadelle en mauzac, heerlijk aromatisch en mooi frisdroog in fijn 2018.


8,5 DGH 2018 (over de 2016): "Wederom laat de huiswijn der huiswijnen zich van zijn beste kant zien. Niet gecertificeerd biologisch maar zo zuiver als het maar zijn kan. Stuivend, spetterend, onstuimig fris. Vrolijk, meloenig, verfrissend, en de slingers ophangend. Verveelt-ie nooit? Nee, Latours verveelt nooit. Op naar het oogstjaar 2017. Mijn lekkere dorst verheugt zich er nu alweer op."

8,5 DGH 2017 (over de 2015): "Geproefd tijdens de overzichtsproeverij die in het teken stond van dertig jaar Vinoblesse. En hoelang voeren ze daar deze Lastours eigenlijk al? Ook drie decennia? Volgens mij wel. En ondanks het ‘déjà bu’-gevoel is er geen moment sprake van verveling."

8,5 DGH 2019 (over de 2017): Niet gecertificeerd biologisch maar zo zuiver als het maar zijn kan. Verveelt-ie nooit? Nee! Stuivend, spetterend, onstuimig fris. Vrolijk, meloenig, verfrissend, en de slingers ophangend.

I Love Food & Wine (2015): "Stuivend als een Sauvignon Blanc, maar veel ronder.Verveelt nooit. Lekker bij groente: artisjok, courgette en schaal- en schelpdieren."
Lees verder , bij Italiaanse ovenschotel met tongschar lees verder en bij groentespeisjes met yoghurtdressing.


 


Status: Te bestellen

€ 7,50Voeg toe aan
mijn bestelling
Kenmerken
Code 01118
Aantal flessen per doos 6
Biologisch Certificaat Geen certificaat
Wijntype Wit
Smaaktype Bloemig/kruidig, met fruit
Soort Teelt Traditioneel
Sulfiet Sulfiet laag
Vin Nature Nee
Alcohol percentage 12,6 - 14%
Herkomst AOC Gaillac
Op dronk Nu-2020
Geschikt voor veganisten Ja
Druiven loin de l'oeil 30%, sauvignon 30%, muscadelle 20%, semillon 10%, mauzac 10% van >40 jaar oude stokken
Vinificatie Nachtelijke pluk en ieder perceel wordt apart geperst. Vergisting en opvoeding op cement. Enkele maanden sur lie.
Terroir Grind en kiezels aan de oevers van de Tarn
Bewaaradvies 1-2 jaar na de oogst
Culinaire combinatie Als aperitief, bij fruits de mer, gerechten met ei en courgette
Bijzonderheden al 33 jaar bij Vinoblesse
Alternatieven