Bienvenues-Bâtard-Montrachet Grand Cru 2019
Domaine Jacques Carillon

Bienvenues-Bâtard-Montrachet Grand Cru 2019

Bourgogne

Roodbruine relatief zware kalksteenbodems, met toplaag van kalkklei en grind. Geeft brede complexe wijnen. Ongenaakbaar in zijn jeugd, fantastisch ouderend. Echt grand.


Neal Martin Vinous 94-96 pt: The 2019 Bienvenue-Bâtard-Montrachet Grand Cru is limited to just two barrels this year after a disturbed flowering reduced potential yields. It has a surprisingly reticent nose at first, demanding coaxing before revealing mineral-driven Golden Delicious and light floral aromas. Beautiful definition. The palate is very concentrated straight from the start, as if all the facets of this Bienvenue have been turned up to "11". Enormous persistence on the finish, this is a very serious Grand Cru from Carillon that should age well over 20-30 years.


William Kelley in The Wine Advocate 94-96 pt: Carillon's 2019 Bienvenues-Bâtard-Montrachet Grand Cru wafts from the glass with aromas of pear, orange oil and peach complemented by notions of buttered toast, preserved citrus, apricot and smoke. Full-bodied, satiny and very concentrated with incisive acids underpinning its rich core of fruit, this is a powerful, muscular Bienvenues that will reward bottle age.


Van deze wijn krijgen we jaarlijks een kleine allocatie. We proberen deze flessen zo goed mogelijk over zo veel mogelijk klanten te verdelen. Hierbij krijgen klanten die elk jaar, ongeacht de kwaliteit van het oogstjaar wijnen van dit Domein afnemen, en ook andere wijnen uit ons assortiment bestellen voorrang. Deze wijn is in principe uitverkocht. Mocht er onverhoopt toch een doos beschikbaar komen en heeft u daar belangstelling voor dan kunt u ons een email sturen: info@vinoblesse.nl

Status: Uitverkocht

€ 257,00

Kenmerken
Code 11519
Aantal flessen per doos 3
Wijntype Wit
Smaaktype Droog en krachtig
Soort Teelt Duurzaam
Herkomst Bienvenus Bâtard Montrachet Grand Cru AOC
Op dronk Midden 2022-2027
Geschikt voor veganisten Nee
Druiven Chardonnay, stokken 50 jaar oud.
Vinificatie Débourbage, alcoholische en malolactische vergisting op eiken houten vaten. Rijping een jaar op fust (20% nieuw), daarna 6 maanden op RVS.
Terroir Perceel van 0,12 hectares op een klei en kalk bodem
Bewaaradvies 5 tot 10 jaar na botteling
Bijzonderheden geklaard met bentoniet en/of caseine (melkweiwit)
Alternatieven