Douro Tinto 2015
Casa de Mouraz

Douro Tinto 2015

Dão

Hoog stroomopwaarts in Portgebied op leisteenterrassen maakt Antonio de Douro 2015 van touriga-franca, touriga-nacional, tinta-roriz, tinta-barroca, sousãos. Géen hout, dus niet dat logge waar douro door alcohol en fout hout gauw last van krijgt maar puur: fris fruit, rozemarijn, chocola, volslank, fijne zuren.


De wijnmaakster Sara op You Tube over fermentatie in een Lagar.

Nicolaas Klei in De lekkerste omfietswijnen 2020: "Het lijkt zelfs wat op Zuid-Frans rood, deze douro.Dat warme zonnige fruit, die geuren van tijm en rozemarijn, die in dure chocolade verpakte tannines. Krek een stitige Languedoc. Iets statiger, iets afstandelijker, maar dat is niet zo vreemd, voor zo'n deftige diplomaat."

8,5 DGH 2020: 'Wijnmaker Antonio Lopes Ribeiro van Casa de Mouraz uit de Dao heeft ook nog een stuk grond op een helling aan de Douro - het gebied beroemd om de portwijnen. Met 'wine' bedoelen ze in die contreien dan ook portwijn, en onversterkte wijn noemen ze 'still wine' of wel 'platte wijn'. De tinto van Antonio is geenszins plat te noemen: mooie gelaagde opeenstapeling van bramen, cacao en kruidigheid. '

Status: Te bestellen

€ 14,50Voeg toe aan
mijn bestelling
Kenmerken
Code 80815
Aantal flessen per doos 6
Biologisch Certificaat Ecocert
Wijntype Rood
Smaaktype Vol en rijk
Soort Teelt Biologisch-Dynamisch
Sulfiet Sulfiet laag
Herkomst Douro DOC
Op dronk Nu-2022
Geschikt voor veganisten Ja
Druiven Touriga-franca, touriga-nacional, tinta-roriz, tinta-barroca, sousãos
Vinificatie Op roestvrijstaal
Terroir Terrassen van leisteen
Bewaaradvies 5-7 jaar na oogst
Alternatieven