Dão Branco 2015
Casa de Mouraz

Dão Branco 2015

Dão

En dan nu het slechte nieuws… Mouraz werd eind oktober zwaar getroffen door bosbrand. Sara: “de helft van de wijngaarden, het ouderlijk huis van Antonio en een groot gedeelte van de opslag is in rook opgegaan. De enige plek die gespaard is gebleven is de wijnkelder. Gelukkig is er niemand van ons gezin getroffen! We zijn het meest geholpen als de mensen in onze wijnen blijven geloven, ze blijven kopen en blijven drinken.” Doen we.


Nog een keer de 2015 Dão Branco (malvasia-fina, bical, cerceal-branco, encruzado, alvarinho + nog wat locals) Jancis Robinson: 17/20 punten. Perswijn: *****(*) ‘prachtig wit’. Vinoblesse: iets ontwikkeld (als mooie riesling) citrus, rozen, peer, specerijen, stevig, zacht mineralig en rustig. Vinoblesse: citrus, rozen, peer, specerijen, peps. Stevig, zacht en rustig.

8+ DGH 2018: "Uitgesproken wit uit de Dão. Goud groen in het glas, waar van alles gebeurt. Mineralen halen verhaal. Lichte pétrole. Steensoorten rollen over elkaar heen. Citrusfruit komt binnen en zet een deuntje in met goudrenet. Mouraz."


Ellen Dekkers in Delicious: "Aromatisch vol wit, een goede combi met kruiden en heel aantrekkelijk smaakt bij de frisheid van supersappige citrus." Lees verder


*****(*) Perswijn.


Status: Te bestellen

€ 10,95Voeg toe aan
mijn bestelling
Kenmerken
Code 43815
Aantal flessen per doos 6
Biologisch Certificaat Ecocert
Wijntype Wit
Smaaktype Droog en krachtig
Soort Teelt Biologisch-Dynamisch
Sulfiet Sulfiet laag
Alcohol percentage 12,6 - 14%
Herkomst DOC Dão
Op dronk Nu-2020
Geschikt voor veganisten Ja
Druiven malvasia-fina, bical, cerceal-branco, encruzado, alvarinho
Vinificatie Rijping op fijne lie voor 3 maanden
Terroir Graniet bodem op 300 meter hoogte
Bewaaradvies 3-6 jaar na oogst
Culinaire combinatie Bij stevige vissoorten, groente gerechten ( Arabisch gekruid), pasta met pesto, stokvis
Bijzonderheden Druifeigen gisten en spontane vergisting
Alternatieven