Dão Branco 2020
Casa de Mouraz

Dão Branco 2020

Dão

Heerlijk 'anders' wit.... ! Al open deze zojuist (juni) gebottelde 2020 met citrus, peer, handje groene kruiden. Opwekkend, zachtfris, mineralig (denk aan chablis...), puur en rustig. Van o.a malvasia-fina, bical, cerceal-branco, encruzado, alvarinho, en  nog wat obscure regionale, soms zelfs lokale druiven


Voor wie het nog niet weet: Mouraz werd eind oktober 2017, paar weken na na de oogst zwaar getroffen door bosbrand. Sara: “de helft van de wijngaarden, het ouderlijk huis van Antonio en een groot gedeelte van de opslag is in rook opgegaan. De enige plek die gespaard is gebleven is de wijnkelder. Gelukkig is er niemand van ons gezin getroffen! We zijn het meest geholpen als de mensen in onze wijnen blijven geloven, ze blijven kopen en blijven drinken.” Doen we!

8,5 DGH 2020 (over de 2017): 'Rollebollende citroenen en milde peer in zonovergoten geel geheel. '


Winnaar WineLife Herfst 2019 (de 2017) : *** Oude ziel. Heeft van alles in huis, maar schreeuwt dat niet van de daken. Integendeel. Subtiel fruitig en floraal, met een saprijke vulling waarin de zuren mooi verpakt zijn. Gemaakt van onder andere (!) malvasia fina, bical, cerceal branco, encruzado en alvarinho. Zo’n wijn smaakt eigenlijk altijd. Past bij van alles en voelde zich zelfs op zijn gemak bij artisjok met vinaigrette. Knapperd!


2017 Dão Branco : Gelijk al bij De 60 beste wijnen 2018 volgens Elsevier, december 2018.


Over 2015: Jancis Robinson: 17/20 punten. Perswijn: *****(*) ‘prachtig wit’.

8+ DGH 2018 (over de 2015): "Uitgesproken wit uit de Dão. Goud groen in het glas, waar van alles gebeurt. Mineralen halen verhaal. Lichte pétrole. Steensoorten rollen over elkaar heen. Citrusfruit komt binnen en zet een deuntje in met goudrenet. Mouraz."


Ellen Dekkers in Delicious (over de 2017) : "Aromatisch vol wit, een goede combi met kruiden en heel aantrekkelijk smaakt bij de frisheid van supersappige citrus." Lees verder

Status: Te bestellen

€ 12,25Voeg toe aan
mijn bestelling
Kenmerken
Code 43820
Aantal flessen per doos 6
Biologisch Certificaat Ecocert
Wijntype Wit
Smaaktype Droog en krachtig
Soort Teelt Biologisch-Dynamisch
Sulfiet Sulfiet laag
Alcohol percentage 12,6 - 14%
Herkomst DOC Dão
Op dronk Nu-2025
Geschikt voor veganisten Ja
Druiven malvasia-fina, bical, cerceal-branco, encruzado, alvarinho en nog een paar
Vinificatie Rijping op fijne lie voor 3 maanden
Terroir Graniet bodem op 300 meter hoogte
Bewaaradvies 2-5 jaar na oogst
Culinaire combinatie Bij stevige vissoorten, groente gerechten ( Arabisch gekruid), pasta met pesto, stokvis
Bijzonderheden Druifeigen gisten en spontane vergisting
Alternatieven