Bourgogne Blanc 2016
Maison en Belles Lies

Bourgogne Blanc 2016

Bourgogne

Het door Pierre Fénals (71) als een monnik met de hand biodynamisch werken en in de kelder afzien van sulfiet, proef je in de pure, verteerbare naturelbourgognes van Maison En Belles Lies (Saint-Aubin), vanaf eerste oogst 2009 bij ons. Na wat rijpen ontvouwt de natuurlijke beschermende reductie zich in pracht. Over 2018 was Pierre in juni niet zo te spreken, wijnen misten (nog) energie. Die heeft de 2016 Bourgogne Blanc wel. D e schaarse druiven uit Saint-Aubin, Monthelie, Meursault en Santenay bijeen: volfris, concentratie, mooie zuren, toef toast, een 9+ in DGH.


9 DGH 2017 (over de 2014): Fénals werkt volledig biodynamisch. Mag zich van de magistraten alleen niet zo afficheren, omdat hij ook elders druiven koopt. Officieus is er overigens wel sprake van een prachtige Bourgogne Blanc. Rijp geel fruit, een truffel-treuzeling, glooiend houvast. Met een kostbaar aandoende romigheid, fijne rondingen, gulle stijl en dure nachtclubnootjes. Unieke regiozuren rijgen een en ander fijnzinnig aaneen. Ondanks zijn nederige afkomst: verzamelobject.

9 DGH 2019 (over de 2015): Ook de '2015' ging als erg goed de boeken in. De geur van het eerste geroosterde boterhammetje dat doorde kier van de slaapamerdeur naar binnen piept. De rondingen garanderen houvast. Mineralen duiden de weg richting een puntgave afdronk, als reflectiestroken op donker asfalt. Doet de drinker ook reflecteren.

Status: Te bestellen

€ 24,95Voeg toe aan
mijn bestelling
Kenmerken
Code 07116
Aantal flessen per doos 6
Wijntype Wit
Smaaktype Droog, rond en rijk
Soort Teelt Biologisch-Dynamisch
Sulfiet Vin Nature
Vin Nature Ja
Alcohol percentage < 12,6%
Herkomst AOC Bourgogne
Op dronk Nu-2023
Geschikt voor veganisten Ja
Druiven Druiven komen dit keer uit Saint-Aubin, Monthelie, Santenay en perceel in gemeente (niet de AOP) Meursault:
Vinificatie vinificatie en opvoeding op grote (350 l) gebruikte houten vaten.
Terroir klei/kalk met wit gesteente
Bewaaradvies 2 tot 4 jaar
Culinaire combinatie jambon persillée, omelet (of quiche) met paddenstoelen
Bijzonderheden Van Nature; druifeigen gisten, niet geklaard, niet gefilterd
Alternatieven