Bardolino Chiaretto 2019
Monte dei Roari

Bardolino Chiaretto 2019

Veneto

Om het hele jaar door (ook) altijd op scherp te hebben: de ongefilterde Bardolino Chiaretto, de rosato van Roari met corvina 50%, rondinella 40%, molinara 10%, deels op  amfora. Zó sappig, rins en vrolijk energiek: vul de glazen… Terrashit in voorjaar en zomer maar past bij van alles, vier seizoenen lang.


Langereis&Salvatore in De Smaak van Italie over 2017: "Terrazzo: Op amfora gevoede, ongefilterde, bijna sulfietvrije Bardolino Chiaretto. Het gejubel begint al op het etiket. En het bio-trio corvina, rondinella en molinara juicht mee. Bessengeklets, krakende kers, jolige kruidigheid. Denk licht wapperende luxaflexjes vanwege een opbollend briesje vanaf het aangrenzende Gardameer. Terrashit. Schenkt u maar"


Winnaar Winelife juni 2017 (over de 2016): ‘Vol fris fruit en een aangenaam grapefruitbittertje. Ik krijg trek in vitello tonato. Van het etiket alleen word je al vrolijk en gelukkig stelt de smaak niet teleur. Speelse spring in ’t veld met weinig sulfiet. Schenk nog maar eens in.'


8,5 DGH 2018 (over de 2016): "Het gejubel begint al op de fles. En het bio-trio corvina, rondinella en molinara juicht mee. Bessengeklets, kers-best, lichte kruidigheid, licht wapperende luxaflexjes vanwege een opbollend briesje vanaf het aangrenzende Gardameer. Schenkt u maar."

Status: Te bestellen

€ 9,35Voeg toe aan
mijn bestelling
Kenmerken
Code 20919
Aantal flessen per doos 6
Biologisch Certificaat ICEA
Wijntype Rosé
Smaaktype Elegant, op het fruit
Soort Teelt Biologisch-Dynamisch
Sulfiet Vin Nature
Vin Nature Ja
Alcohol percentage 12,6 - 14%
Herkomst Veneto
Op dronk Midden 2020-eind 2021
Geschikt voor veganisten Ja
Druiven Corvina, rondinella en corvinone
Vinificatie op amfora opgevoed, ongefilterd, nauwelijk sulfiet
Terroir Morenische bodem, met kalkhoudende klei in de toplaag
Bewaaradvies tot 2 jaar na de oogst
Bijzonderheden 100% natuurlijk, biodynamisch lid van renaissance
Alternatieven