2016 Malvasia Passitu 50cl
Cantina di Torra/Mariotti Bindi

2016 Malvasia Passitu 50cl

Provence en Corsica

Lumineuze dolce van laatpluk vermentinu. Prachtige geur, met witte truffel, abrikoos, gekonfijte citrus (clementine, cedro), ondanks de 100g restsuiker, waanzinnig fris en energiek dankzij magnifieke zuren. Verwenwijn pur sang, voor zomaar of bij vruchtengebak als dessert, ook heerlijk bij oude pittige kazen al dan niet met blauwschimmel.


P.S. waarom Malvasia op etiket? Oude Corsicaanse gewoonte: zoete wijnen werden vaak van malvasia-druif (of muscat natuurlijk) gemaakt, maar vaak zat er gewoon veel laatpluk vermentinu (passitu) door.


94/100 RDVF


Deze wijn kan ook per fles worden besteld.
Bestelt u een losse fles? Deze kan alleen in Baarn worden afgehaald of vanuit Baarn worden verstuurd. Voor verzending kunt u er een verzenddoos inclusief verzendkosten bij bestellen. Meer informatie

Status: Te bestellen

€ 29,00



Voeg toe aan
mijn bestelling
Kenmerken
Code 48116
Ook per fles Ja
Biologisch Certificaat In omschakeling naar biologisch
Wijntype Wit
Smaaktype Niet helemaal droog tot zoet
Soort Teelt Biologisch
Sulfiet Sulfiet middel
Alcohol percentage > 14%
Herkomst Corsica, Patrimonio
Op dronk Nu-2030
Geschikt voor veganisten Ja
Druiven Vermentinu
Vinificatie Met de hand geplukte overrijpe druiven. Na 12 maanden opvoeding wordt de wijn gefilterd, maar niet geklaard,
Terroir kalkrijk
Bewaaradvies 5-15 jaar
Culinaire combinatie fruittaarten, pittige kazen al dan niet met blauwschimmel
Bijzonderheden sulfietgehalte 110 mg/l waar 400/mg is toegestaan voor zoete wijnen; evenwicht 14.7alc en 100 g restsuiker, prachtzuren